Menu

Organisatie

INTOS is hét arbeids ontwikkelbedrijf van de regio Noord-Limburg en bestaat uit een samenwerkingsverband tussen de gemeente Gennep en de gemeente Mook & Middelaar.

Wij zetten ons in voor mensen die, om wat voor reden dan ook, in het reguliere arbeidsproces moeilijk aan de slag komen. Wij leiden al onze mensen intern op en bieden ze net die opstap welke nodig is om weer in het arbeidsritme te komen en aan de slag te kunnen in een passende werkomgeving.

Bij INTOS zijn ongeveer 400 mensen werkzaam. Dit kan een intern beschutte werkplek zijn, maar ook in de vorm van werken op locatie (WOL) of een individuele detachering.

Werk en Dagbesteding

INTOS biedt werkplekken aan voor arbeidsmatige dagbesteding. Op deze wijze zijn de mensen zinvol bezig en leveren zo, in hun eigen tempo, een bijdrage aan de maatschappij. De redenen om in aanmerking te komen voor dagbesteding zijn heel divers en is individueel maatwerk.

Dichterbij
Cliënten van Dichterbij kunnen bij de dagbesteding van INTOS terecht wanneer zij niet aan de WSW-normen voldoen. Zo kunnen ze toch werken en hebben een zinvolle dagbesteding.

Mikado school
De leerlingen van de Mikado school maken bij INTOS voor het eerst kennis met werk. Door de arbeidsmatige dagbesteding leren ze hoe het is om te werken. Hierbij doen ze ervaring op voor de toekomst.

GGZ
Mensen van het GGZ worden uit hun sociale isolement gehaald door samen te werken. Hierbij organiseert INTOS de dagbesteding en verzorgen de instanties de begeleiding.