Menu

Ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf

05-04-2022

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en weet je nog niet goed wat je wilt met je toekomst?
Loop je vast op school, heb je geen baan of heb je gekozen voor een tussenjaar?
Dan kun je je vanaf nu aanmelden voor Future 2.0. 

FUTURE 2.0

In Future 2.0 ga je aan de slag met het (her)ontdekken van je eigen kracht en het krijgen van een beter beeld van je toekomst. Je wordt hierbij begeleid door professionals. Dit is een project in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT), een actieprogramma vanuit de Rijksoverheid. Op korte termijn worden er in Noord-Limburg twee locaties geopend, in Venlo en in Gennep. In onze gemeente wordt Future 2.0 uitgevoerd door Stichting INTOS en Synthese. Wethouder Rob Janssen is blij met de komst van Future 2.0 naar Gennep:

“Dit project helpt jongeren op weg in hun professionele leven. Ik ben blij dat we die hulp vanuit onze eigen gemeente kunnen bieden. De jeugd heeft immers de toekomst.”

DOELEN OPSTELLEN


Future 2.0 bestaat uit verschillende fases. Vincent Peeters van Synthese neemt in Future 2.0 de rol van persoonlijk coach op zich:

“Er wordt een plan opgesteld met ontwikkeldoelen. De deelnemende jongeren maken vervolgens kennis met hun persoonlijke coach en met elkaar.”

AAN HET WERK IN DE PRAKTIJK

De volgende fase staat in het teken van de Maatschappelijke Diensttijd. Die doorlopen de deelnemers bij een bedrijf of organisatie naar keuze. Dianne Weerts van Stichting INTOS wordt verantwoordelijk voor de werkbegeleiding:

“We werken vooral vanuit de behoefte van de jongeren.”

Ook werken de jongeren in groepsverband aan een maatschappelijk project en krijgen ze lessen over werkvaardigheden. Na zes maanden wordt het traject afgesloten. Het eindresultaat is dat jongeren beter in hun vel zitten, zich zelfverzekerd voelen en beter weten wat ze willen in de toekomst. Voor hun deelname ontvangen ze een praktijk- of MBO-verklaring en een officieel MDT-certificaat.

De eerste groep in de gemeente Gennep start op 1 april 2022.

Meer informatie of aanmelden? Kijk op projectfuture.nl 

 

Bron: GennepNews.nl


Vorige pagina