Menu

Opening Woonhulp Wijkleerbedrijf Gennep

03-02-2022

Het WoonHulp WijkLeerbedrijf Gennep is op woensdag 2 februari officieel gestart met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst door de partners. Daarmee onderstrepen zij het belang van het WoonHulp WijkLeerbedrijf in Gennep, dat deelnemers een opleiding én inwoners extra hulp en ondersteuning richting zorg en welzijn biedt. In verband met de coronamaatregelen heeft de bijeenkomst overwegend online plaatsgevonden.

In januari 2022 is het WoonHulp WijkLeerbedrijf Gennep gestart. Een initiatief dat deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt activeert, een opleiding biedt en toe leidt naar een ondersteunende baan in de zorg. Binnen het WoonHulp WijkLeerbedrijf bieden deelnemers als praktijkonderdeel van hun opleiding WoonHulp extra hulp en ondersteuning aan wijkbewoners op het gebied van zorg en welzijn. Het WoonHulp WijkLeerbedrijf in Gennep is tot stand gekomen in samenwerking met Calibris Advies, gemeente Gennep, INTOS, Buurtdiensten, Dichterbij, Pantein en Proteion Schoon. Het WoonHulp WijkLeerbedrijf Gennep werkt o.a. nauw samen met het Wijkplatform Gennep-West, Accent op ieders Talent en Synthese. Daarnaast support het WSP Noord-Limburg dit initiatief door het verzorgen van een HARRIE-training voor de taakbegeleiders. Met het initiatief speelt het WijkLeerbedrijf in op de veranderingen in de zorgvraag, waarbij informele zorg en wijkgericht werken centraal staan.


Informele hulp
Vanaf januari zijn WoonHulp-deelnemers gestart met hun opleiding en lopen ze stage bij zorgorganisaties. Daarnaast verlenen ze hand- en spandiensten voor wijkbewoners. De hulp die vanuit het WoonHulp WijkLeerbedrijf wordt gegeven is informeel, dat wil zeggen dat het hulp is die ook door een familielid, buren of vrienden gegeven kan worden. Helaas heeft niet iedereen deze hulp, voldoende, voor handen. WoonHulp WijkLeerbedrijf Gennep is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud. Het mes snijdt aan twee kanten: wijkbewoners krijgen hulp die zij nodig hebben en de deelnemers doen werkervaring op, ronden op deze manier hun opleiding af met een aantrekkelijke stageplaats en vinden hun weg naar de arbeidsmarkt bij één van de aangesloten zorgpartners.

Vraag hulp aan!
WoonHulp WijkLeerbedrijf Gennep is gevestigd in:
Ontmoetingsruimte Wijkplatform Gennep West
Houthakkersgroes 5
6591 KE Gennep.

Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp goed kan gebruiken?
Neem dan contact op met Roos van Otterdijk, coördinator van het WoonHulp WijkLeerbedrijf via gennep@wijkleerbedrijf.nl.
Het Woonhulp WijkLeerbedrijf Gennep biedt hulp aan in heel Gennep.

Meer informatie is te vinden op: https://lnkd.in/ewKJhSa7


Vorige pagina