Menu

Sociaal ondernemen met INTOS

09-04-2021

INTOS en de gemeente staan voor de gezamenlijke uitdaging inwoners passend werk te bieden en iedereen een plek te geven op de arbeidsmarkt. Daar hebben we ook ú bij nodig. Bent u een maatschappelijk betrokken ondernemer? En wilt u ook graag een kans bieden aan mensen die net even wat extra ondersteuning nodig hebben? Ga dan de samenwerking aan met INTOS en start met sociaal ondernemen.

Re-integratiekandidaten van INTOS bevinden ze zich vaak in een uitkeringssituatie, zoals Wajong, WIA of bijstand. Bij INTOS krijgen ze de mogelijkheid om te onderzoeken waar hun talenten liggen.  Hiervoor wordt enerzijds gebruik gemaakt van de productielocatie in Heijen. Hier worden met name producten verpakt en montagewerkzaamheden verricht. Er is altijd begeleiding aanwezig en er wordt de tijd genomen om deze kandidaten nieuwe vaardigheden te leren. Het belangrijkste doel is persoonlijke groei bij de kandidaten, zodat ze uiteindelijk in staat zijn om weer duurzaam mee te doen op de arbeidsmarkt, in een betaalde baan met toekomstperspectief. Anderzijds maken we gebruik van externe werkplekken bij reguliere werkgevers

Werk uitbesteden of een werkplek bieden

Als ondernemer kunt u verpakkings- of montagewerkzaamheden uitbesteden aan INTOS. De INTOS-medewerkers voeren die dan voor u uit en kunnen hier veel van leren. Ook heeft u de mogelijkheid om een werkplek te bieden aan een re-integratiekandidaat. Een baan in een bedrijf geeft bijzondere betekenis aan het leven en de sociale omgeving van een kandidaat. Daarnaast brengt een nieuwe werknemer extra werkkracht en vaak een nieuwe dynamiek in een team. Uiteraard besteedt INTOS veel aandacht aan het vinden en vasthouden van een passende werkplek. Er wordt dan ook altijd samen met u gekeken of een kandidaat bij uw bedrijf past.

Wilt u weten wat INTOS voor uw bedrijf kan betekenen?

Benieuwd naar de mogelijkheden die INTOS heeft voor uw bedrijf? Neem dan contact op met INTOS: Judith Broeren - mail naar judithb@intos-gennep.nl of bel met 06-19411208.

 

Bron: www.gennep.nl


Vorige pagina