Menu

Rijkdom en waarde

05-03-2021

Jammer dat er nu zo veel spullen naar de milieustraat gaan, die via de kringloop nog een tweede leven hadden kunnen krijgen. Jammer voor degenen die daardoor nog een stuk waardevolle arbeid hadden kunnen verrichten en degenen die voor weinig geld iets waardevols konden kopen. De kringloop zie ik als iets dat een stukje rijkdom verdeelt. Wat voor de een zijn waarde heeft verloren is voor een ander iets waardevols. Ik hoop dat na Corona de kringloop weer snel open kan, zodat er meer spullen aan hun tweede leven kunnen beginnen en wij zodoende onze rijkdom een beetje kunnen verdelen.

Dat is ook waarom ik raadslid ben, een eerlijkere verdeling van onze plaatselijke mogelijkheden en rijkdom. Een van die plaatselijke rijkdommen is de INTOS. Elders zijn de sociale werkplaatsen afgeschaft. Door onze plaatselijke politieke koppigheid hebben wij hem in Gennep behouden. Ik ben blij dat de Tweede Kamer nu, onder leiding van de SP en het CDA, heeft ingezien dat we ons juist moeten inzetten voor beschermde werkplekken voor de zwakkeren in onze samenleving. Voor deze doelgroep is het een rijkdom aan zinvolle arbeids- en ontwikkelmogelijkheden.


Een ander aspect is de rijkdom van wonen. Mijn mening is dat we weer moeten bouwen. We moeten zorgen voor een gezonde mix van verschillende typen woningen. Waar vooral behoefte aan is, zijn woningen voor starters, sociale huur en levensbestendig wonen.


Hans Frentz, SP

 

 

 


Vorige pagina