Menu

GMP certificering bij INTOS weer voor 3 jaar verlengd!

01-12-2014

Al jaren besteden wij verpakkingswerk uit aan INTOS in Gennep. INTOS zoekt passend werk voor mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk aan de slag komen. Het verpakkingswerk dat wij uitbesteden aan INTOS is arbeidsintensief werk, zoals het verpakken van Mastijet en Metricure injectoren. Dit gebeurt al jaren naar grote tevredenheid van ons en INTOS. Bij INTOS werken ongeveer 150 mensen voor MSD, waarbij de mensen bijvoorbeeld aan een verpakkingsband zitten of bij een etiketteermachine werken.

Net als elk bij ander productieonderdeel van MSD Animal Health betekent dat, dat zij ook aan de eisen van Good Manufacturing Practices (GMP) moeten voldoen om deze verpakkingsactiviteiten te mogen doen. Afgelopen 29 oktober heeft de GMP inspectie bij INTOS plaatsgevonden. Voor de mensen bij INTOS is een GMP inspectie geen dagelijkse kost. Pieter Franken (hoofd Kwaliteitsdienst bij INTOS) heeft wel vaker met inspecties te maken, maar dit is toch wel een intensief proces. Hij was erg blij met de support van Christianne van Eck (QA officer) en Stefan Verstegen (QP) tijdens de inspectie. Inspecteurs van IGZ zijn een dag aanwezig geweest bij INTOS. Eén van de onderdelen was een rondleiding over de afdeling waarbij de medewerkers van INTOS zelf vol trots konden uitleggen wat voor werk ze doen en op welke manier. De goede voorbereiding heeft er mede voor gezorgd dat de inspectie goed is verlopen. Wij zijn samen met INTOS erg trots en blij dat de GMP certificering weer voor drie jaar is verlengd!

Op donderdag 6 november is Rob van Ierssel (IPT Lead Pharma-Outbound) bij INTOS op bezoek geweest om de felicitaties over te brengen. Voor deze gelegenheid had hij een toepasselijk cadeau meegenomen - een “cow parade” koe - dat werd overhandigd aan Jan Noij (plaatsvervangend directeur INTOS) waarbij ook Pieter Franken en Marcel Kunzler (productie manager) van INTOS de felicitaties in ontvangst namen.

Voor ons is INTOS niet alleen een zeer noodzakelijke ondersteuning voor onze verpakkingscapaciteiten maar we zijn ook blij op deze manier een rol te kunnen spelen voor mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk aan de slag kunnen komen.

INTOS zoekt als arbeidsontwikkelbedrijf met ruim 400 medewerkers passend werk voor mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk aan de slag komen, zoals (langdurig) werklozen, herintreders, gedeeltelijk arbeidsongeschikten, toegelaten vluchtelingen en mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Zij leiden al hun mensen intern op en bieden ze net die opstap welke nodig is om weer in het arbeidsritme te komen en aan de slag te kunnen in een passende werkomgeving. Dit kan een intern beschutte werkplek zijn, maar ook in de vorm van werken op locatie (WOL) of een individuele detachering.

Good Manufacturing Practices (goede manier van produceren) of GMP is een kwaliteitsborgingssysteem voor de humane en veterinaire farmaceutische industrie. Bij GMP gaat het er om, dat nauwkeurig is vastgelegd hoe en onder welke omstandigheden een product wordt gemaakt. Tijdens de productie worden alle grondstoffen, tussenproducten en eindproduct gecontroleerd en wordt het proces precies bijgehouden op het zogenaamde bereidingsprotocol. Deze manier van produceren is een vereiste voor de productie van geneesmiddelen. In Nederland wordt GMP gecontroleerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Artikel uit interne nieuwsbrief MSD
Geschreven door: Rianne Groot-Wesseldijk

 


Vorige pagina