Menu

TryMedia

25-09-2014

Dion van Overbeek is sinds een half jaar in dienst bij TryMedia in Malden. Hij verkoopt er computers, telefoons en sluit telefoonabonnementen af. Ook gaat hij bij klanten thuis langs, helpen met het aansluiten en installeren van computers. Klanten komen zelfs speciaal voor Dion naar de winkel. Af en toe komen ze en nemen ze gebak voor hem en zijn collega’s mee…….


Het gaat erg goed met Dion. Hij werkt met veel plezier en voelt zich helemaal op zijn plaats bij TryMedia. Het is niet altijd zo goed gegaan met Dion. Toen ik hem ruim 2 jaar geleden leerde kennen had hij al heel veel kortdurende baantjes gehad en nergens was het gelukt om langer te blijven. Dagelijkse hoofdpijnen en onzekerheid over zijn kwaliteiten en capaciteiten maakten dat hij nauwelijks nog geloofde in een werksituatie waarin hij goed zou kunnen functioneren. Dion bleek echter zeer gemotiveerd en
bereid te zijn om hard te werken.

Dion is eerst stage gaan lopen bij twee bedrijven in Gennep. Eerst bij Expert, een winkel in witgoed en Compumedia een computerwinkel. Vervolgens heeft hij bijna een jaar stage gelopen bij TryMedia een sinds 2012 bij Trymedia in het winkelcentrum in Malden. Bij TryMedia wordt er gewerkt vanuit een bijzondere filosofie. De winkel ziet er niet zo strak en steriel uit als bij soortgelijke bedrijven. Ze willen juist dat de klant zich op zijn gemak voelt in een prettige sfeervolle omgeving en ze nemen de tijd om iedereen goed te adviseren. Deze filosofie komt ook terug in het personeelsbeleid.

Een van de eigenaren, Marleen van Swaay, vertelt dat ze graag mensen de kans geven om stage te lopen. Zo komt er nieuwe input in het bedrijf. Stagiaires stellen vaak kritische vragen en dat houd je scherp.  Vanuit INTOS werken er nu drie mensen bij TryMedia die de ruimte krijgen om te ontdekken waar ze goed in zijn. Jeffrey werkt als webdeveloper en Ronnie repareert computers maar staat ook in de winkel om klanten te helpen. Een ieder mag doen waar hij goed in is en wordt gestimuleerd om nieuwe taken op te pakken. Als je de winkelruimte en de benedenverdieping binnenkomt, dan voel je meteen dat er een bijzonder vriendelijke en open sfeer hangt. Alle medewerkers, zowel de stagiaires als de mensen die er in dienst zijn, hebben het naar de zin en voelen zich een team.

Dion vertelt over het werken bij TryMedia. “Ik voel me hier heel erg goed. Ik werk hard en ben er altijd. Soms moeten ze me afremmen omdat ik ook nog tijd voor mezelf moet overhouden. Ik word hier overal bij betrokken en groei zo mee met het bedrijf. Ik zit nu veel beter in mijn vel en heb bijna geen last meer van mijn onzekerheid.” Samen met Dion is een Wsw indicatie aangevraagd. In het kader van Begeleid Werken, is Dion nu in dienst bij TryMedia. Hij hoopt er nog lang te werken, maar heeft intussen ook het vertrouwen dat hij voldoende kwaliteiten heeft om bij een ander bedrijf aan de slag te kunnen. Dion is erg blij met de begeleiding die hij vanuit INTOS heeft gekregen en vindt zichzelf enorm gegroeid naar een steeds zelfbewustere persoonlijkheid. Zelf vat hij het treffend samen: “ik merk dat ik meer kan dan ik dacht!”

Wim Timmermans
Re-integratieconsulent


Vorige pagina