Menu

Gennep doet mee

22-03-2024

Een groep mannelijke statushouders was te gast bij SV Vitesse '08 waar zij zichtbaar genoten tijdens het voetballen. ‘’Ik heb de mannen nog nooit zoveel plezier zien hebben. Je merkt gewoon dat het sporten echt een uitlaatklep is voor ze. Tijdens het voetballen hoeven ze even nergens aan te denken en kunnen ze gewoon samen lol hebben”, aldus een inburgeringsconsulent van Intos.
Ook vrouwelijke statushouders hebben samen plezier beleefd en veel gelachen tijdens bewegen op muziek. Na het bewegen zorgde een yogales voor de nodige rust en ontspanning. In het totaal hebben 30 statushouders deelgenomen aan de activiteiten. Voor een groot deel van de doelgroep was dit een eerste kennismaking met het sport- en beweegaanbod in Gennep. Het mooie is dat er ook al een aantal deelnemers zijn die aan hebben gegeven om vaker te willen sporten. 💪

Dankzij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur, waar de Gemeente Gennep aan deelneemt, kunnen we deze statushouders ook verder helpen om structureel in beweging te blijven.
 


Vorige pagina