Menu

INTOS en MSD vieren 50 jaar samenwerking

21-03-2023

BOXMEER, Nederland, 16 maart 2023 – INTOS en MSD Animal Health hebben vandaag hun 50-jarige samenwerking gevierd. De mijlpaal werd gevierd met alle betrokken medewerkers van INTOS en MSD Animal Health op de locatie van INTOS in Heijen.

Al 50 jaar besteedt MSD Animal Health uit Boxmeer verpakkingswerkzaamheden uit aan INTOS in Heijen. INTOS zoekt passend werk voor mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk aan de slag komen. Het verpakkingswerk dat MSD Animal Health uitbesteedt aan INTOS is arbeidsintensief werk, zoals het verpakken van o.a. injectoren die worden gebruikt bij een uierontsteking bij koeien. Dit gebeurt al jaren naar grote tevredenheid van beide bedrijven. Bij INTOS werken ongeveer 150 mensen voor MSD Animal Health, waarbij de mensen bijvoorbeeld aan een verpakkingsband zitten of bij een etiketteermachine werken.

Jan Noij, directeur van INTOS: “Voor INTOS is MSD een belangrijke opdrachtgever die zorgt voor een continue stroom aan werkzaamheden voor mensen die duurzaam de structuur en veiligheid nodig hebben van een beschutte werkomgeving. Bovendien gebruiken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dit werk als opstap om extern aan de slag te kunnen gaan. Deze win-winsituatie voor INTOS en MSD heeft al geleid tot een mooie samenwerking die inmiddels 50 jaar bestaat! Dit ondervinden wij momenteel ook door het feit dat MSD zich openstelt voor ons project Future 2.0 door jongeren een kijkje in de keuken van het bedrijf te laten nemen.”

Patrick van der Sterren, Supply Chain Management lead bij MSD Animal Health: “Voor MSD is INTOS niet alleen een zeer noodzakelijke ondersteuning voor onze verpakkingscapaciteiten maar we zijn ook blij op deze manier een rol te kunnen spelen voor mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk aan de slag kunnen komen.”

Net als bij elk ander productieonderdeel van MSD Animal Health betekent dat, dat INTOS ook aan de eisen van Good Manufacturing Practices (GMP) moet voldoen om deze verpakkingsactiviteiten te mogen doen. INTOS heeft een eigen vergunning en wordt om de drie jaar geïnspecteerd door de IGJ, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, in samenwerking met het Bureau Diergeneesmiddelen. In 2022 werden er bij INTOS meer dan 21 miljoen producten verpakt voor MSD Animal Health.

Over INTOS

INTOS is hét arbeidsontwikkelbedrijf in het meest noordelijke punt van Limburg voor alle mensen die voor kortere of langere tijd ondersteuning nodig hebben op het gebied van werk. Ons doel hierbij is ieders talent te benutten en iedereen naar vermogen mee te laten doen in de maatschappij. Wij voeren de (voormalige) Wet sociale werkvoorziening uit en zijn de professionele partner bij het uitvoeren van (re-integratie) activiteiten die voortvloeien uit de Participatiewet.

Wij zijn tevens betrokken bij de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Wet langdurige zorg en voeren onze werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers in de regio zoals gemeenten, het UWV, bedrijven, scholen en instellingen.

Er zijn ruim 300 medewerkers werkzaam bij INTOS in een beschutte werkomgeving (interne productieomgeving en BuitenWerk) of via een detachering (externe plekken). Verder zijn er jaarlijks ongeveer dezelfde hoeveelheid kandidaten die we vanuit INTOS begeleiden en ondersteunen met re-integratie.

Over MSD Animal Health

Bij MSD, bekend als Merck &Co., Inc., Rahway, N.J., VS in de Verenigde Staten en Canada, zijn we verenigd rond ons doel: we gebruiken de kracht van toonaangevende wetenschap om levens over de hele wereld te redden en te verbeteren. Al meer dan een eeuw lopen we voorop in onderzoek dat uitmondt in geneesmiddelen, vaccins en andere innovatieve gezondheidsoplossingen voor ‘s werelds meest uitdagende ziektebeelden.

MSD Animal Health is de wereldwijde diergezondheidstak van MSD. Door onze toewijding aan The Science of Healthier Animals® bieden we dierenartsen, boeren, eigenaren van gezelschapsdieren en overheden een brede range aan veterinaire geneesmiddelen, vaccins en ‘health management’-oplossingen en diensten, inclusief daaraan verbonden technologische producten op het gebied van ientificatie, traceerbaarheid en monitoring. MSD Animal Health is toegewijd aan het behoud en de verbetering van de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren en de mensen die voor hen zorgen. Wij investeren doorlopend in dynamische en uitgebreide R&D-middelen en in een moderne, wereldwijde leveringsketen. MSD Animal Health is aanwezig in meer dan 50 landen en onze producten zijn verkrijgbaar in ongeveer 150 landen.
Ga voor meer informatie naar www.msd-animal-health.nl

Persbericht MSD Animal Health

Foto MSD Animal Health-medewerkers bij INTOS: V.l.n.r. Stefan de Craene, Karin van Eldijk, Simon Kiflay, Helma van den Heuvel, Theo van de Burgt, Bas Wijnhoven.


Vorige pagina